A magyar vendéglátássoha nem látott válságban van. A koronavírus által okozott gazdasági válság miatt világszerte krízisbe kerültek a kis - és középvállalkozások. Bár mindenki érzi a világjárvány gazdasági hatásait, a jelen válság egyik sajátossága, hogy egyes ágazatokat keményebben sújt, mint másokat. Az egyik legkiszolgáltatottabb ágazat a vendéglátás. Ez Magyarországon is jellemző: szeptemberi adatok szerint szinte a teljes vendéglátás és turizmus részben vagy teljesen leállt. 

Ez a helyzet Budán és Óbudán is fennáll. Varga Mihály sem a körzet országgyűlési képviselőjeként, sem pénzügyminiszterként nem tett semmilyen érdemi intézkedést a bajbajutottak megsegítésére. Ahogy az egész országban, úgy Budán és Óbudán is veszélybe kerültek éttermek, kávézók, kikapcsolódásunk helyszínei.  Sokan a szakadék szélén állnak, nem beszélve azokról, akik kénytelenek voltak már most bezárni. 

Nem csak ikonikus helyek, kedvenc betérőink vannak veszélyben: tízezrek megélhetése, boldogulása, forog kockán. A mindenkori kormánynak kötelessége az adott veszélybe került szektor megsegítése : Az óvatos üzletnyitások mellett komoly gazdaságvédelmi intézkedésekre, valódi mentőövre van szüksége a budai vendéglátósoknak!
Adjunk anyagi támogatást, közvetlen segítséget minden vendéglátósnak, azonnali hatállyal?